Tess D’Urberville – Thomas Hardy

Tess D’Urberville este povestea unei fete simple care se remarca printr-un destin tragic, reusind totusi sa fie puternica si sa isi ia viata in propriile maini cu multa vehementa de fiecare data cand este trasa in jos. Din aceasta carte am invatat ca oricat de nepasator pare destinul cu tine trebuie sa regasesti resursele necesare pentru a merge mei departe, ca dragostea apare atunci cand te astepti mai  putin si ca tot dragostea este motorul care iti da speranta. A fost o carte pe care am citit-o cu multa placere si care reflecta neputinta femeii  din secolul XVIII de-a rezista intr-o lume guvernata de barbati.
„Desfasurarea prost oranduita a planului bine oranduit al vietii face ca rareori cel chemat sa vina, si rar   ti-e sortit ca omul ce-l iubesti sa apara la ceasul potrivit iubirii.”

„pentru acela care indura suferintele sau gusta placerile vietii, viata este la fel de pretioasa, fie el om de seama sau de rand”

„Calitatea la oameni nu consta in obisnuinta de a folosi un numar de conventii demne de dispretuit, ci in sinceritate,  cinste, corectitudine, puritate, gratie si un bun renume”.
„Frumusetea sau uratenia unui caracter nu depinde numai de faptele omului, ci si de gandurile si de pornirile lui; si daca vrei sa cunosti cu adevarat un om, nu il judeca dupa ce a facut, ci dupa ce ar fi vrut sa faca”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: