9 genii si obiceiurile lor

LEONARDO DA VINCI – dormea doar doua ore pe zi. cest somn se numeste „somnul polifazic” : trebuie sa te acomodezi cu un program strict 20-30 de minute de somn, la fiecare 4 ore, pe parcursul a 24 de ore. Acesta are ca avantaj: vise mai vii, mai mult timp liber si un control strict asupra propriului corp.

ALBERT EINSTEIN – daca vrei sa gandesti ca el, trebuie sa iti lucrezi creierul multe ore pe zi, in fiecare zi pana reusesti ceea ce iti propui. Einstein a afrimat ca un om isi foloseste numai 10% din creier

CHARLES DICKENS – pentru o mai buna inspiratie, scria si dormea numai cu fataspre nord, aliniindu-se cu polii pamantului.

THOMAS EDISON -utiliza somnul de scurta durata, pentru a da creierului o pauza de la efortul mental. Pentru a-si dezvolta creativitatea, dormea cu o legatura de bile in mana, lasand subconstientul sa caute solutia la diferite probleme. Cand scapa bilele pe jos, se trezea si scria repede gandurile pe o hartie. De obicei acestea se nimereau a fi solutia la probleme.

YOSHIRO NAKAMATSU – inventator japonez si unul dintre cei mai mari genii ai istoriei umane, utilizeaza „inotul creativ”. El spune ca oxigenul este dusmanul creierului, de aceea toate ideile sale ii vin sub apa

MIGUEL DE CERVANTES – pentru a intra intr-o stare creativa, statea intr-o apa recep ana la genunchi.

ERNEST HEMINGWAY – obisnuia sa scrie circa 500  de cuvinte in fiecare zi pentru a trece peste „blocajul scriitorului” sub deviza: Repetitia este mama invataturii.

THOMAS WOLFE – obisnuia sa scrie stand in picioare pentru a implica corpul in procesul creativ.

JOHANN-WOLFGANG GOETHE – obisnuia sa scrie cu un mar putrezit pe masa, crezand ca acesta il ajuta la imbunatatirea tehnicii scrisului, creierul fiind stimulat de acest factor extern.

Eu personal am observat ca in jur de ora 3 noaptea creierul are cea mai mare functionalitate, nu de putine ori venindu-mi idei si solutii la anumite probleme, in somn. O colega din liceu nu avea capacitatea de creatie foarte mare, iar cand proful de romana ne-a datca tema  sa scriem cate o poezie, ea s-a stresat foarte tare. Atat de tare incat s-a trezit noaptea scriind pe o foaie versuri. Dimineata nu si-a mai amintit ce s-a intamplat, dar a gasit langa pat foaia cu poezia scrisa de ea. Si ne-a lasat pe toti cu gura cascata 😉

4 comentarii (+add yours?)

 1. Luciana
  iun. 23, 2009 @ 08:37:00

  interesant articol. 🙂
  multumesc de informatii. 🙂

 2. bridge
  iun. 23, 2009 @ 18:13:13

  numai sa nu ajungi sa schimbi noaptea cu ziua…cum am patit eu de la o vreme, ca devii leguma umblatoare..si e greu sa iti revii.pentru mine somnul a devenit un chin, avand in vedere ca pot sta si 3-4 ore fara sa adorm.nu am mai adormit inainte de 4-5 am de nu stiu cand.am inceput sa tanjesc dupa un job pt care sa ma trezesc devreme, sa pot cadea lata la 11 seara..

 3. bridge
  iun. 23, 2009 @ 18:15:04

  oops, cred ca am gresit blogul :-))

 4. Dan
  ian. 17, 2010 @ 19:33:40

  interesant

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: