Veronica se hotaraste sa moara

A fost realizat filmul dupa cartea lui Paulho Coelho: „Veronica se hotaraste sa moara”. Veronica, dupa cum o descrie Coelho in carte e o fata cu ochii verzi si par saten.

E drept ca Veronica nu seamana cu Sarah Michelle Gellar nici pe departe, in imaginatia mea seamana mai degraba cu D.
Subliniez: ma refer doar la asemanarea fizica, nu la ideea de sinucidere.

Cat despre subiectul filmului si al cartii, Veronica este o fata sensibila, care „Îsi petrecu viaţa aşteptând mereu ceva: pe tatăl ei să se întoarcă de la lucru, scrisoarea iubitului care nu mai sosea, examenele de la sfârşitul anului, trenul, autobuzul, convorbirea telefonică, vacanţa, sfârşitul vacanţei. Acum trebuia să aştepte moartea, care venea la o dată fixă

Veronica e o fata intoxicata cu „Principiul Amar”: „nu se mai manifestau nici pasiunile – ura, dragostea, disperarea, entuziasmul, curiozitatea”, „nu mai ramanea nici o dorinta, nu mai avea vointa nici sa traiasca, nici sa moara”.

Iata si niste citate din carte:

Cum să-i judeci, într-o lume unde oamenii încearcă să supravieţuiască cu orice preţ, pe cei care se hotărăsc să moară? Nimeni nu poate judeca. Fiecare cunoaşte doar o dimensiune a propriei suferinţe sau a lipsei totale de sens a vieţii lui.

Nebunii au incredere totdeauna de prima impresie

Oamenii cu cat pot fi mai fericiti, cu atat devin mai nefericiti”

Realitatea este ceea ce majoritatea considera ca trebuie sa fie. Nu neaparat lucrul cel mai bun si nici macar cel mai logic, ci ceea ce s-a adaptat dorintei colective.

Daca tu traiesti, Dumnezeu va trai cu tine. daca tu refuzi sa-ti asumi riscurile, El se va intoarce in Cerul Lui indepartat„.

Exista lucruri in viata, care indiferent din ce parte le-am intrezari raman totdeauna la fel si sunt aceleasi pentru toata lumea. Ca dragostea de exemplu.

Fiecare fiinta umana este unica, avand propriile-i calitati, instincte, forme de palcere, modalitati de cautare a aventurii. Dar societatea sfarseste prin a-si impune un mod colectiv de a actiona si oamenii nu mai stau sa se intrebe de ce trebuie sa se comporte astfel„.

Fii ca un izvor care se revarsa, iar nu ca un bazin plin mereu de aceeasi apa!

Initial, ma gandeam ca aceasta carte e una in care e prezentata o fata care se tot chinuie sa se sinucida si nu reuseste… dar e mai mult decat atat: e vorba de filosofie, e vorba de viata, e vorba de stropul de nebunie care ne face pe fiecare in parte deosebiti, e vorba de intamplari captivante… Sper ca filmul sa fie la fel de captivant ca si cartea!

5 comentarii (+add yours?)

 1. vulpea
  feb. 19, 2009 @ 00:39:38

  hmmm complicat rau ce zici tu aici! eu unu nu sunt asa coplicat:)) si din propria experienta ati pot zice ca tot ce este colpicat are si erori multe 😉 :))

 2. garfield2206
  feb. 19, 2009 @ 13:33:26

  Pai e complicat ptc nu stii despre ce e vb… asteapta filmul, poate o sa intelegi despre ceea ce e vb in propozitie. acesta din pacate cred ca va fi o porcarie asa cum sunt filmele americane in general… (si codul lui davinci -filmul- era o porcarie, dar cartea mi s-a parut ff interesanta :D)

  p.s. in general filosofia e cam complicata asa:|

 3. lolissima
  feb. 19, 2009 @ 23:28:01

  da, sa filosofam deci cu veronica. De ce au pus-o oare pe Buffy in Veronica? Nu prea merge

 4. vulpea
  feb. 19, 2009 @ 23:28:41

  cartea codul lui davinci am citito in armata mai precis in postul unu paza aparind drapelu patriei =)) noh scuzati miam adus aminte de vremurile tineretei=)) ma rog am sa astept filmul si pe urma am sami fac temele si am sa dau raspunsu corect :))

 5. lolissima
  feb. 22, 2009 @ 13:12:04

  cum apara Vulpea tara :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: