Religii pagane – partea 2

       Profetul mayas din secolul 7, Pacal Votan, a lasat un mesaj puternic generatiilor viitoare: "Daca umanitatea doreste sa se salveze de distrugerea biosferica, trebuie sa se intoarca sa traiasca in natura". A prezis de asemenea si tehnologizarea societatii noastre si consecintele abdicarii noastre de la legile naturii in schimbul valorilor materiale. 
        Astrologia si studierea boltii ceresti sunt la fel de vechi ca civilizatia umana. Omul a fost atat de profund fascinat de elementele de pe bolta cereasca 
incat le-a integrat in constelatii si le-a aplicat legende.
 
          In mitologia greaca, astrii  ceresti erau personificati ca zei. Observam in structurile care exista si azi  ca cea mai veche civilizatie a investit in localizarea stelelor mai multa bogatie, putere, timp si efort decat in orice alta practica. Acest fapt a ramas in istorie drept simpla curiozitate. Dar adevarul este dezvaluit din ce in ce mai clar, cu fiecare clipa ce ne apropiem de "ziua zero", 21 decembrie 2012. 
        E o conceptie gresita cum ca religiile pagande sunt rar practicate astazi. De fapt, paganismul in evolutia sa, este cea mai practicata forma de religie la ora actuala. De-a lungul timpului, noile religii nu au facut altceva decat sa inlocuiasca vechile religii.
        Adevarata istorie a planetei noastre este trunchiata de la inceputuri. De la crearea monoteismului si ridiculizarea tuturor practicilor si religiilor pagane, o minciuna a fost impusa fortat tuturor civilizatiilor. Oare de ce imperiile puternice s-au simtit atat de amenintate de practicile pagane incat sa le pedepseasca cu moartea? Aceasta amenintare nu s-a sfarsit o data cu Imperiul Roman. Uitati-va cum fondatorii Americii, prin mandatul Marii Britanii, au masacrat triburile americane bastinase fara discriminare.  Marea Britanie a savarsit unele din cele mai brutale forme de genocid in Africa, India, Noua Zeelanda, Noua Guinee si in multe alte parti in care existau triburi pagane. Timorul de Est a fost supus unuia din cele mai brutale genociduri din istorie si a fost fondat de Natiunile Unite si de SUA, in timpul administratiei Carter (Jimmy Carter – al 39-lea presedinte al SUA- 1977-1981). Atacul a inceput cu bombe aeriene, iar timp de 2-3 saptamani nu au facut altceva decat sa omoare oameni. SUA au furnizat 90% dintre arme. Au murit peste 200.000 de oameni.
        Oamenilor le e greu sa inteleaga ca paganismul nu e mai periculos decat intelegerea procedurilor chirurgicale. Cunoasterea poate fi practica atunci cand e aplicata adecvat. si poate avea efecte foarte negative daca e utilizata gresit si se abuzeaza de ea.
        Chiar si azi sunt utilizate elemente pagane cand sunt trimisi oamenii la razboi. Li se spune ca vor lupta pentru cauze nobile si ca este nevoie de sacrificiu uman pentru acestea.
        Atentatul terorist de la Oklahoma din 1995, a revendicat vieti de barbati, femei si copii ce au sfarsit in flacarile din 19 aprilie. Aceasta data repsrezinta o sarbatoare pagana, in care sacrificiul uman se face prin foc. 
        Atentatul de la 11 septembrie 2001, conform calendarului mayas a reprezentat o schimbare pe scara larga.
        7 octombrie 2001, cand SUA a atacat Afganistanul, era conform calendarului mayas  data ce reprezinta echilibrul.
         Acestea nu sunt profetii sau predictii. Mayasii au inteles pur si simplu ciclurile naturale ale trupului uman. Nu trebuie decat sa vezi deciziile politice ale SUA de la infiintarea Natiunilor Unite, pentru a va forma o idee asupra scopului ultim. Orice razpoi major, asasinari, atacuri teroriste, ori slabiciuni de securitate facute cunoscute, au doua trasaturi comune:
1. tragicul eveniment devine stire mondiala care sperie si infurie opinia publica.
2. rezultatul este extinderea puterii guvernului si distrugerea libertatilor constitutionale
        Concluzia: aceste evenimente nu sunt accidentale.
 
Va continua
 
 
 

7 comentarii (+add yours?)

 1. vulpea
  ian. 29, 2009 @ 23:56:31

  garfieldule cite lucruri interesante sunt de citit aici la tine pe blog dar nu am timp tre sa imi fac neaaparat :))

 2. vulpea
  feb. 04, 2009 @ 11:39:55

  ia uite ca ma gasi si aicea =)) Garfielde ma vineaza Lolissima cica vrea sasi faca guler=))=))asta una a doua ia coada de la mata aia ca sta exact pe scris =)) si acum o intrebare am si io? ce este pe 21 decembrie 2012??? :)) hai mah nu mai credeti prosti dastea!! astea nu sunt decat niste scorneli ale unor oameni care au interesu sa te faca sa crezi asa ceva si am lasat un proverb la categ proverbe care se potriveste pe aici!!

 3. Lolissima
  feb. 05, 2009 @ 16:08:03

  Nimic nu e accidental, vulpeo, nici macar faptul ca te-am gasit pe aici :))

 4. vulpea
  feb. 07, 2009 @ 16:40:21

  ba da chear intimplator am dat de blogu lui Garfielde :)) nio scapat mausu pe Garfielde si mam trezit aici =)) nu poti sa zici ca asta nu e intamplare!!! dar bine inteles o intimplare frumoasa pentru mine ca am dat de ceva frumos si interesant in acelasi timp deaceia vreau sa ai multumesc lui Garfielde pentru ca ma primit si ma lasat sa astern citeva rinduri pe aici pe acolo exprimandumi parerile mele poate mai deplasate uneori dar sincere . moamaaa ceam zis scuipatima sa nu ma deocheati=))=))=))

 5. Lolissima
  feb. 13, 2009 @ 13:15:55

  Garfield asta e un frumos, asa-i?

 6. Lolissima
  dec. 23, 2009 @ 12:01:24

  Ia uite unde gasi io vulpea :)) ASa, Garfielde, nu ne lasa in suspans:)
  nimic nu e accidental

 7. angeleyesro
  dec. 23, 2009 @ 12:01:24

  Cum zice Paul Coelho: "Nimic din lumea asta nu e rodul intamplarii" 😀
  Ma bucur ca imi viziteaza si mie cineva "bloagele", orice opinie este binevenita, deplasata ea fiind ori nu 😀

  Am scris articolul asta cu 21 decembrie 2012 inspirat din filmul Esoteric agenda. asta n uinseamna ca as crede ca in data aceea o sa se sfarseasca lumea! s-a mai sfarsit ea si in anul 2000 si in anul 2001 😀 :))
  Ideea e ca exista anumite profetii sau, ma rog, anumite povesti carora oamenii le atribuie insemnatate in urma anumitor intamplari ulterioare lor… si ideea e ca mayasii au reusit sa realizeze un calendar, dar calculele lor calendaristice s-au oprit in data de 21 dec 2012. Mie mi se par foarte interesante profetiile in general, indiferent ca sunt adevarate sau nu 😉
  Ar mai fi multe de zis: de exemplu ca istoria pe care o cunoastem noi se bazeaza pe multe minciuni si ca intotdeauna au fost persoane care au incercat sa controleze lumea fara ca oamenii de rand sa afle etc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: