Despre tehnologie in filmul documentar Zeitgeist: Addendum

    Foarte putini oameni se gandesc ce anume le imbunatateste de fapt viata.
    Sunt banii? Evident ca nu. Acestia nu se pot manca sau nu pot fi indesati in rezervorul automobilului pentru a-l face sa functioneze.
    Este politica? Tot ceea ce pot face politiciienii este sa dea legi, sa creeze bugete si sa declare razboi.
    Este religia? Religia nu creaza nimic decat alinare emotionala intangibila pentru cei care au nevoie de ea.
    Singurul dar pe care noi, ca fiinte umane il avem, ce a fost singurul responsabil pentru imbunatatirea vietii noastre, este tehnologia.
    Ce este tehnologia? Tehnologia este un creion care ajuta la solidificarea ideilor pe hartie pentru comunicare. Tehnologia este un automobil care permite deplasarea mai rapida decat permit picioarele. Tehnologia este o pereche de ochelari care permite vedera celorcare au nevoie.
    Tehnologia aplicata este o extensie a atributelor umane, care reduce efortul uman, eliberand oamenii de anumite munci sau probleme. Tot ce se afla in casa voastra, lucruri carora nu le dam importanta, de la soneria de la usa, la o masa, la o masina de spalat, este tehnologie, creata de ingeniozitatea stiintifica a tehnicienilor. Nu de bani, politica sau religie. Acestea sunt false insitutii.
   Intrebarea politicienilor pentru proiecte tehnologice este: avem resurse? Intrebarea corecta nu este daca avem resurse. Resurse existap pentru a construi spitale in toata lumea, pentru a construi scoli in toata lumea, pentru cel mai bun echipament in laboratoare pentru predare si pentru estudii medicale.
    Avem toate acestea, dar ne aflam intr-un sistem monetar si intr-un sistem monetar exista profit. Nimic produs in societatea nostra bazat pe profit nu este eficient si durabil. Daca ar fi, nu ar mai exista industria de reparatii pentru automobile care castiga profit de milioane de dolari anual. Nici nu ar fi durata de functionare a electronicelor mai mica de 3 luni inainte de a fi invechite.
   Abundenta, dupa legea cererii si a ofertei, este de fapt un lucru negativ.Adevarul este ca eficienta, durabilitatea si abundenta sunt inamici ai profitului. Mecanismul raritatii mareste profitul.  Productia mai mica de petrol duce la crestera preturilor. Mentinerea raritatii diamantelor mentine pretul ridicat.
   Asadar este imposibil sa avem o lume fara razboi si saracie. Este imposibil sa avanseze continuu tehnologia la starile cele mai eficiente si productive. si cel mai dramatic, este imposibil ca fiintele umane sa se comporte in mod cu adevarat etic si decent.
    Intotdeauna am trait cu aceste probleme deoarece  am trait cu un comert si un sistem monetar care produce lipsuri. Nu esti nascut bigot, lacom, corupt si cu ura. Acumulezi aceste trasaturi in societate. Acestea nu se vor schimba intr-un sistem monetar.
 
Continuare in Proiectul Venus 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: